Kittens

Huidig Nestje

Ons huidig nestje is van Asante of Bahir Dar n Mon Amour La Traa, geboren op 5 January 2024.

Elly en Ophelia zijn hopelijk ook zwanger van Asante.

Kittenbeleid

Wij verkopen geen kittens via Internet. U kan enkel een optie nemen op een bepaald kitten.

Kittens reserveren wij pas na een wederzijds vrijblijvend kennismakingsbezoek en na de aanbetaling van het afgesproken voorschot. Wij zullen U tijdens het kennismakingsbezoek ook kritische vragen stellen enkel met de bedoeling te achterhalen dat het onze schatjes ook bij jullie aan niets zal ontbreken. Dit kennismakingsbezoek kunt U inplannen in de periode dat het kitten hier opgroeit na z’n 8ste week. Dus een paar dagen na het krijgen van z’n eerste inentingen. Wij rekenen op uw begrip om voor uw bezoek niet langs te gaan op een kattenshow of bij een andere katterij. Dit omdat het kitten pas volledig beschermd is na de tweede inenting. indien praktisch haalbaar (afstand) mag U gerust vaker langs komen. Zo leert u onze dieren en uw kitten beter kennen en kunt u meegenieten van het opgroeien van deze wonderen op vier pootjes én leren ook wij elkaar beter kennen. We zullen ook regelmatig foto’s en mogelijks video opnames op onze website posten.

Een Somali kitten is erg speels en aanhankelijk. Daarom gaat onze voorkeur altijd uit naar een nieuwe eigenaar die al een kat heeft en/of veel thuis is. Daarnaast is een afgezette tuin of een kattenren, waarin het kitten veilig kan ravotten en genieten van het buitenleven, zeer gewenst. Wij verkopen geen kittens aan mensen die de kat vrij buiten willen laten lopen!

Nadat jullie het kitten opgehaald hebben zou het ons enorm plezieren af en toe wat informatie te ontvangen betreffende hoe het met het diertje gesteld is. Een foto ontvangen zou top zijn.

Het kitten

Mag ten vroegste na 13 weken het nest verlaten. Tegen die tijd zal het 3 keer ontwormd zijn. En volledig (2 keer geënt) beschermd tegen katten- en niesziekte. Het is gechipt en heeft een dierenpaspoort met vaccinatiegegevens. Het is vrij van vlooien en/of parasieten. Wij zijn bij wet verplicht het kitten te castreren of steriliseren indien jullie geen erkenningsnummer als hobbykweker van de dienst dierenwelzijn konden voorleggen en in België gedomicilieerd zijn.

Indien jullie in het buitenland wonen zal het worden ingeënt tegen rabies. Desgevallend kan het kitten pas na 15 weken (21 dagen na de inenting) de katterij verlaten.

U krijgt een garantieccontract mee waarmee jullie verhaal kunnen halen indien er toch iets misloopt. U krijgt kopieën van alle gezondheidstesten van de beide ouders mee indien U dit wenst.  Zoals verplicht door de Belgische wetgeving worden alle kittens gesteriliseerd/gecastreerd verkocht tenzij de nieuwe eigenaars een Belgisch HK nummer hebben of in het buitenland wonen. Jullie gaan er contractueel mee akkoord dat dat het kitten niet zal gedekt worden of een dekking uitvoeren voor de leeftijd van 1 jaar. Doorverkoop of schenking van een kitten gebeurt enkel met ons akkoord waarbij wij ons de “eerste keus” reserveren en dit aan inkoopprijs.

De FIFe stamboom van het kitten vermeldt de ChipId. Het overeenstemmende eigenaarscertificaat, dat jullie als eigenaar vermeld wordt door onze vereniging Felis Belgica rechtstreeks naar jullie opgestuurd zodra wij de overdracht volledige afgehandeld hebben.

Nestjes

G1 Geboren 05 januari 2024 van Asante of Bahir Dar en Mon Amour La Traa.

F Geboren 24 februari 2023 van Asante of Bahir Dar en Ophelia vom Dosenmoor.

E Geboren 17 october 2022 van Cuba Giovanni Jr. en Mon Amour La Traa.

B Geboren 17 maart 2019 van Nepomuk von Porta Coeli en Xena Sunny Fox.

A Geboren 17 maart 2018 van Nepomuk von Porta Coeli en Xena Sunny Fox.